Latest News

Varsovia : Foto si obiective turistice

varsovia
Situata pe raul Vistula , care separa centrul vechi istoric de cel modern , Varsovia ( Warszawa ) este capitala Poloniei si cel mai mare oras al sau.Numele orasului , dupa o legenda populara , deriva de la “Wars”  si “Sawa”. Legenda spune ca un print s-a oprit pe malul raului si a fost indrumat de o sirena spre casa unui pescar , unde a gasit o tanara , mama a doi copii gemeni , un baiat si o fata. Printul , a indrumat-o sa le dea copiilor ei numele Wars si Sawa.
De altfel , sirena este simbolul orasului si este reprezentata prin doua mari statui.
Varsovia-Kosciol Sw, Anny
Varsovia-Lazienki Krolewskie
Orasul vechi , reconstruit cu migala dupa distrugerea din timpul celui de-al doilea razboi mondial , a fost inclus in anul 1980 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. 
         Varsovia este unul dintre orasele care gazduiesc EURO 2012 .
Varsovia este unul dintre cele patru orase care va gazdui Campionatul European de Fotbal 2012. Turneul final , va avea loc in Polonia si Ucraina in perioada 8 iunie – 1 iulie 2012.
stadion varsovia
         Varsovia – Obiective turistice
Coloana Regelui Sigismund, Warsaw National Museum, Muzeum Narodowe, Zacheta Art Gallery, Centre for Contemporary Art, Museum of the Polish Army, Palatul Presedintelui,Universitatea din Varsovia, New World Street, Filarmonica din Varsovia, Teatrul Sabat, Parcul Lazienki (amenajat in stil englezesc, avand mai multe cladiri neo-clasice, intre care un frumos palat, pavilioane, un templu "egiptean"). Biserica Sf Cruci (cea mai populara biserica din Varsovia si una dintre cele mai frumoase, aici este conservata  inima compozitorului Frederic Chopin).
Biserica Sf.Cruce - Varsovia
Foto : Panoramio.com – Marek i Ewa Wojciech

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.