Latest News

Poznań : Foto si obiective turistice

Poznań_panorama
Poznań se află în partea de vest a Poloniei, în partea de centru-vest a voievodatului Polonia Mare și acoperă o suprafață de 261,85 km². Este străbatut de râul Warta și afluenții săi mai mici.
Numele orașului vine probabil de la prenumele masculin slav Poznan adică cel cunoscut și înseamnă „aparținând lui Poznan”. O altă teorie este că numele Poznań ar fi derivat din verbul polonez poznać însemnând a recunoaște.
poze Poznan-Polonia
poznan-polonia

       Poznan este unul dintre orasele ce gazduiesc EURO 2012 .

 Poznań este unul dintre cele patru orase din Polonia, care gazduiesc Campionatul European de Fotbal 2012. Turneul final , va avea loc in Polonia si Ucraina in perioada 8 iunie – 1 iulie 2012.
stadion-poznan
         Poznan – Obiective turistice
Poznań - un oraş suprinzător prin diversitatea stilurile arhitecturale ale bisericilor, caselor, muzeelor. Centru economic şi cultural important, a dobândit faimă datorită târgurilor de meşteşugari care atrag foarte mulţi turişti.
Cele mai importante obiective turistice sunt piata centrala cu Cladirea Primariei-datand din secolul al XVI-lea ,Capela Aurita a Incoronarii Regilor ,unde se afla o copie a sabiei Sf.Petru , Catedrala Sf.Petru si Pavel.
foto poznan -polonia
Polonia-poze Poznan
  Foto : Panoramio.com – Marek i Ewa Wojciech

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.