Latest News

Live Park : primul parc interactiv 4D din lume

Se numeste Live Park , este realizat in Corea de Sud  si este primul parc de distractii  4D  din lume unde te poti misca printre holograme.Parcul , dispune de 65 de atractii unde poti avea experiente interactive realistice , gratie unei bratari RFID si a senzorilor Kinect.
Pacat ca pentru a ajunge acolo trebuie sa ai un bilet de avion pentru Corea de Sud si sa ajungi in provincia Gyeonggi-do.
Live Park se extinde pe o suprafata de 10 mii de metri patrati si pentru realizarea sa a fost nevoie de doi ani de munca si o investitie de 13 milioane de dolari.
live park-corea de sud
Tehnologia 4D este baza atractiilor. Este vorba despre o metoda care combina un video cu imagini 3D ,cu senzatii fizice ce sunt activate in acelasi timp cu pelicola . Este o tehnica foarte costisitoare care in general este implementata in parcurile de distractii.In salile cinematografice a fost experimentata doar cu Avatar si alte 10 filme. Efectele simulate in 4D in general sunt ploaie , vant , lumini stereoscopice si vibratii. Se mai folosesc  jeturi de apa si aer pentru a crea anumite scene, mai reale.
live parc-corea

Cele mai interesante atractii din Live Park sunt “L’ender Mirror” , adica o oglinda speciala  in care vizitatorii pot sa-si fotografieze propriul avatar , si “Live 360” , un teatru special in forma de cilindru , cu un diametru de 10 metri si o inaltime de 4 metri , dotat cu 12 proiectoare combinate. Aici te poti misca alaturi de avatarul tau , implicandu-te direct , intr-un joc realistic .

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.