Latest News

Insula Paştelui

insula Pastelui

Insula Pastelui sau Rapa Nui este o insula polineziana din sud-estul Oceanului Pacific , aflata in cel mai sud-estic punct al triunghiului polinezian.Insula este faimoasa pentru cele  aproape 900 de statui , denumite moai , statui create de catre primii locuitori ai insulei.

Rapa Nui are o lungime de 24 de km. pe care îi parcurgi rapid fara sa vezi prea multi copaci sau plaje.Pentru turisti este insula misterioasa ,inconjurata de marea cristalina si acoperita de fascinatia celor 900  statui monumentale .Pentru localnici , in total 3791 de locuitori conform recensamantului din 2002 , doar Rapa Nui.

Insula Pastelui ,este numele dat de catre exploratorul olandez Jacob Roggeveen, care a descoperit insula in duminica Pastelui din 1722 , in timp ce cauta   aur si bogatii de orice fel , precum toti navigatorii si exploratorii care colindau oceanele in acea perioada . Roggeveen  descoperi o insula distrusa de luptele dintre triburi.Era un pamant sarac ,dar avea ceva extraordinar , ceva ce poate  marinarii nu au inteles imediat.Tot teritoriul insulei era punctat de impunatoare statui de piatra  , majoritatea deteriorate si cazute. Ce popor extraordinar locuia pe acea insula pierduta in Ocean ? Si cum au ajuns acolo ?

rapa-nui

insula Pastelui-moai

Cum au reusit sa sculpteze aceste imense statui din piatra , inalte de circa 10-12 metri cantarind zeci de tone , vazand ca nu aveau instrumente din fier si cum au reusit sa le transporte ? Asupra originilor acestor adevarate opere de arta , planeaza confuzii si teorii dintre cele mai fanteziste , insa cel mai probabil se crede ca au fost construite intre anii 1100 si 1600 de catre bastinasii de origine polineziana si rolul lor era pur decorativ. Unele teorii sustin insa ca aceste statui au fost fie facute  de extraterestri , fie inspirate de extraterestrii care cu siguranta la un moment dat au vizitat insula…

insula Pastelui-statui din piatra

insula Pastelui-rapa nui

Paste Fericit cu multa pace , credinta , iubire si speranta !

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

6 comentarii:

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.