Latest News

Primul muzeu interactiv de arta digitala, s-a deschis la Tokyo

La #Tokyo s-a deschis un nou #muzeu, mult mai diferit decat cele obisnuite: Mori Building Digital Art Museum.


muzeu-arta-interactiv


La Tokyo s-a deschis recent un nou muzeu. Se numeste Mori Building Digital Art Museum si a fost creat de Mori Building, o companie ce se ocupa de proiecte si peisaje urbane, si de teamLab, o echipa de artisti multimedia.


Muzeul
Pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, artiştii au creat 50 de instalaţii care se extind pe holuri şi se întrepătrund unele cu altele. S-au folosit 520 de computere şi 470 de proiectoare, iar surprizele cele mai mari vin din caracterul interactiv al lucrărilor. Oamenii interacţioanează cu instalaţiile şi fiecare experienţă e unică, datorită inteligenţei artificiale, senzorilor şi sunetelor.

Un nou concept de arta
Arta digitala, adică creata pe computer, este o noua modalitate de concepere a artistului: lucrarile sale in acest caz nu sunt "concrete", aceste imagini nu se pot atinge cu mâna, dar ele sunt in egală masură capabile sa emotioneze, deoarece implică toate simturile. Arta devine experienta: sub paşii vizitatorilor pot apărea din senin flori, iar o atingere poate schimba luminile din jur, făcând fiecare experienţă diferită. Oamenii se regăsesc în mijlocul unei cascade, înconjuraţi de un covor de flori multicolore sau printre creaturile din străfundurile oceanului.

muzeu-tokyo-poze

imagini-muzeu-arta-tokyo

muzeu tokyo


Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.