Latest News

Rio 2016 : ultima sansa pentru nationala de fotbal a Braziliei

#Rio2016 , ultima sansa pentru fotbalul brazilian care trece printr-o criza profunda .

Brazilia , care va gazdui Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro  este o natiune in colaps, confruntandu-se cu cea mai mare grava criza economica din ultimele decenii  si cu panica virusului Zika .Dar  cea mai mare obsesie a Braziliei este alta : castigarea medaliei de aur cu nationala olimpica de fotbal .  Este singurul trofeu ce lipseste din palmaresul Braziliei , avand in vedere ca la Jocurile Olimpice a castigat doar trei medalii de argint si doua de bronz .

De data aceasta e diferit ,  joaca acasa , nu poate pierde . Nu din nou , cel putin .Pentru ca infrangerea umilitoare cu 7-1 din semifinala Campionatului Mondial contra Germaniei este inca o rana deschisa . Ultimii patru ani ai  Seleçao Brasiliera au fost un adevarat dezastru . Declinul a inceput la Olimpiada de la Londra din 2012 , cand Brazilia era superfavorita pentru victoria finala , dar a pierdut finala in fata Mexicului . Inexplicabil cum au putut Neymar, Thiago Silva ,Marcelo and company sa piarda acea finala . Si , ca si cum nu ar fi fost suficient , doi ani mai tarziu apare  si umilinta din semifinalele Cupei Mondiale . Rezultatul a fost un soc colectiv , constienti de faptul ca fotbalul brazilian traverseaza o  criza .


La Rio 2016 Brazilia , cu jucatori precum Neymar , Felipe Anderson , Marquinhos ,Rafinha , Douglas Costa , Gabriel Jesus ,  este iarasi favorita . Finala se va juca tot pe Maracana ,la fel ca acum 66 de ani cand Brazilia a pierdut finala contra Uruguayului . Poate ca pentru brazilieni este mai bine sa nu-i asculte pe cei ce spun ca istoria se repeta mereu de doua ori .


Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.