Latest News

Raspberry Pi , un adevarat computer de 35 de dolari

Raspberry Pi este un mini-computer dezvoltat in Marea Britanie , produs in China si costa doar 35 de dolari.

Mini-computerul s-a lansat de putin timp si a starnit un urias interes.Din 29 februarie , in principalele magazine de electronica din Marea Britanie exista posibilitatea de a cumpara mini-computerul Raspberry Pi modelul B cu doar 22 de lire sterline , un PC perfect  , care este practic o placa de baza ce dispune de conexiune Ethernet , doua port-uri USB , slot card SD , procesor ARM11 de 700 MHz , memorie SDRAM de 256 MB si iesire HDMI pentru a-l putea conecta la un monitor sau televizor .

raspberry pi

Raspberry Pi Foundation lucreaza la acest proiect de peste cinci ani si spune ca ideea de baza este ca acest mini PC sa dea acces elevilor la un calculator simplu de folosit si sa le starneasca interesul pentru programare.

Cum functioneaza Raspberry Pi ? Utilizatorul , are sarcina de a completa mini-computerul cu toate cele  necesare pentru a functiona si , mai ales cu sistemul operativ. Fundatia recomanda instalarea  oricarei versiuni de Linux sau RISC OS , amandoua gratuite si testate cu succes pe acest model.

In acest an va fi lansata si o versiune mai simpla , modelul A , cu memorie de 128 MB , la un pret de 25 dolari. Cat de curand Raspberry Pi va fi disponibil si in Romania .

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.