Latest News

Bob Marley

“ Money can’t buy life “. Legenda vrea ca acestea sa fie ultimele cuvinte ale rebelului rasta , Nesta Robert Marley ,disparut dintre noi  in 1981 pe 11 mai.

Banii nu pot cumpara viata , ar fi zis pe patul de moarte acum treizeci de ani fiului sau Ziggy , confirmand pana in ultima clipa ca bogatia sa este viata vesnica.

Bob Marley 007 - Sfondo gratis Bob Marley Fasce, fotos, imagens e wallpaper é no WALLDESK.NET_1305060485159

Nascut pe 6 februarie 1945 la Nine Mile , Jamaica , Marley a fost fiul unui fost oficial de Marina de origine engleza si a unei tinere femei de culoare , Cedella Booker , cu care , la inceputul anilor ‘50 s-a transferat  in suburbia Kingston ,  Trenchtown , una dintre zonele cele mai sarace si periculoase din lume. Aici face cunostinta cu Neville O’Riley Livingston ( Bunny Waller) si Peter Mcintosh cu care incepe sa faca primii pasi in lumea muzicii.

In 1977 a descoperit boala care avea sa-l ucida cativa ani mai tarziu.Ultimul sau concert a avut loc la Stanley Theatre din Pittsburgh in septembrie 1980 , publicat recent intr-un dublu cd. Urmatorul an , pe 11 mai , se stingea din viata intr-un spital din Florida , fara sa lase un testament , cu toti banii castigati depozitati intr-un cont  la o banca din Miami , care abia dupa multi ani , sotia si copii au reusit sa intre in posesia lor.

La  treizeci de ani de la moartea sa , regele muzicii Reggae , Bob Marley , este mult mai faimos si fascineaza milioane de oameni de pe toate continentele , considerat unul dintre cele mai tari branduri muzicale globale post – mortem alaturi de Elvis si Kurt Cobain.

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Un comentariu:

  1. Bună seara !imi place muzica Reggae ,imi plac multe din melodiile lui, Bob Marley.
    Multumesc de vizită.O seară pe placul tău!

    RăspundețiȘtergere

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.