Latest News

Cultivarea talentelor - Lionel Messi

Este considerat unul dintre cei mai buni jucători din generaţia sa . Incă de la o vârstă fragedă, potenţialul său fiind foarte repede observat de Barcelona : Lionel Messi avea ceva in plus faţă de alţii.Dar avea şi o deficienţă a hormonului de creştere : fară tratament nu ar fi putut niciodată să işi formeze fizicul pentru a deveni un adevărat sportiv.Lionel Messi – care a inceput să joace fotbal la vârsta de cinci ani  pentru Grandoli , o echipă mică din oraşul său , Rosario ( Argentina ) – demonstra insă talente atat de evidente incat  , Carles Rexach , directorul sportiv al Barcelonei l-a adus pe jucător in probe la clubul catalan , oferindu-se să îi plătească tratamentul medical dacă vrea să se mute în Spania.
 messi - cupa campionilor
Aşa a reuşit , Messi , să se formeze ; dacă nu ar fi fost acel “talent scout” , in stare să vadă la un copil talentul unui fuoriclasse , astăzi nu am fi avut un mare campion.
Genii sau experţi ? Messi  a ajuns la un nivel maxim si in istoria sa, se ivesc anumite elemente  care sunt printre factorii cheie pentru cultivarea talentului : un inceput precoce , daruire , seriozitate si o buna oportunitate pentru a păşi pe propriul drum.
Talentul – inţeles ca abilitate şi capacitate – se poate dezvolta. Nu există “talent natural” – un pachet de aptitudini innăscute intr-un anumit domeniu – oamenii nu se nasc geniali , ci devin geniali…Talentul trebuie dezvoltat , iar pentru aceast lucru e nevoie de multă muncă şi bineinţeles ,de educaţie. Copiii geniali trebuie ajutaţi să-şi dezvolte talentul , incurajaţi de familie , de cei din jur şi de profesori , pe care-i poate avea ca model.
Care este cea mai bună strategie pentru cultivarea talentelor ? Există cel puţin patru ingrediente fundamentale : “cultivarea “ precoce a talentului , susţinerea de către părinţi , antrenament , oportunism  si mediul corespunzător.desfaşurării  vieţii normale.
Potenţialul personal există in interiorul nostru , dar el trebuie identificat şi dezvoltat , dacă dorim să obţinem de la noi mai mult decat credem că este posibil.

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.