Latest News

Lectie deschisa despre George Enescu

Joi, 5 mai 2011, începând cu ora 15.30, la sediul Auditorium-ului RAI din Torino  (Piazza Rossaro) va avea loc o lecție deschisă despre viaţa şi opera maestrului George Enescu.

george_enescu

Lecţia deschisă va fi susţinută de Laura Manolache, directorul Muzeului Național „George Enescu” şi de Alexandra Şolea, reprezentantul Festivalului Internațional “George Enescu”. Cu această ocazie, Ioana Croitoru, lector univ. dr. la catedra de vioară a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucuresti va susţine prelegerea cu tema "Ecouri paganiniene in creaţia lui George Enescu", în care vor fi abordate cele trei capricii scrise de Niccolò Paganini, pentru care George Enescu a compus acompaniamentul de pian.

Organizarea lecţiei deschise are ca scop prezentarea şi promovarea vieţii şi operei celui mai mare muzician român, precum şi a celei de-a XX-a ediţii a Festivalului şi Concursului Internaţional “George Enescu”.

Manifestarea face parte din turneul “George Enescu în Italia”, organizat de către Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Turneul George Enescu in Italia.

Sâmbătă 7 mai 2011 la Auditorium Rai din Torino, va avea loc un concert extraordinar susţinut de violonistul Gabriel Croitoru (câştigătorul dreptului de folosinţă a viorii Guarnieri ce a aparţinut lui George Enescu) şi pianistul Karim Said (câştigătorul primei burse oferite de Societatea Enescu şi Institutul Cultural Român de la Londra în parteneriat cu Roya

george enescu in italia

Concertul face parte dintr-o serie de manifestări reunite sub titlul turneul “George Enescu în Italia”, organizat de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, în colaborare cu Societatea Enescu şi Institutul Cultural Român de la Londra, Muzeul Naţional „George Enescu” din Bucureşti şi Festivalul Internaţional „George Enescu”. Turneul se desfăşoară în perioada 24 februarie – 1 decembrie 2011, cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la naşterea lui George Enescu.

comune.torino

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.