Latest News

Rusia-Ucraina, tensiune mare dupa o batalie navala in Marea Neagra

#Rusia a deschis focul in Marea Neagra. S-a instituit starea de #razboi.


Rusia si Ucraina-conflict-tensiune-razboi-Marea Neagra-stramtoarea Kerci


O batalie navala a redeschis conflictul dintre Rusia si Ucraina, relatiile dintre cele doua tari fiind oricum tensionate dupa ce in 2014 Moscova a anexat peninsula Crimeea, care era teritoriu ucrainian.
Forţele navale ucrainene au anunţat duminică seară că Rusia a deschis focul asupra unui grup de nave ucrainene în Marea Neagră, în urma incidentului fiind răniţi şase marinari ucraineni. Navele, arestate de armata rusă, încercau să treacă prin strâmtoarea Kerci intre Marea Azov si Marea Neagra pentru a ajunge în  portul Mariupol.

Potrivit unui tratat încheiat în 2003 între Moscova și Kiev, strâmtoarea Kerci și Marea Azov sunt împărțite între cele două țări prin ape teritoriale. Numai că, după anexarea Crimeii, Rusia nu mai recunoaște această împărțire și a început să inspecteze toate navele care se îndreaptă sau care pleacă din porturile ucrainene.


stare de razboi intrerusia si ucraina

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a semnat decretul de instituire a stării de război.


Ministerul ucrainean al Apărării a dat ordin armatei să fie pregătită de luptă. Marele Stat Major al Armatei ucrainene urmează să inițieze mobilizarea parțială, iar starea de război va intra în vigoare de luni, de la ora 14:00 și se va încheia pe data de 25 ianuarie 2019, arată documentul, conform site-ului Deschide.md

Conflict intre Rusia si Ucraina - Video!

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.