Latest News

Misterul din padurea Hoia Baciu, "Triunghiul Bermudelor din Romania"

Fenomenele paranormale din padurea #Baciu

copaci-padure-Hoia-Baciu

La mica distanta de Cluj-Napoca, in inima Transilvaniei, se afla unul dintre cele mai misterioase locuri din lume: padurea Baciu. Pădurea Hoia, cu o suprafaţă de 295 de hectare, este situată la vest de municipiul Cluj-Napoca, în apropiere de Muzeul Satului. Mărturiile celor care au trecut pe acolo vorbesc despre fenomene absolut inexplicabile, o parte dintre ele fiind investigate şi analizate de oamenii de ştiinţă. Poveştile despre ciudăţeniile locului au ajuns şi în atenţia presei internaţionale.

mistere-romania-Hoia-Baciu-padure

Biologul Alexandru Sift (1936 - 1993 ) a fost cel care a observat, la inceputul anilor 50, pentru prima data ciudateniile care se petreceau in padure. El a surprins mai multe forme ciudate, cu aspect nebulos, pe care le-a şi fotografiat. Acest fapt a atras atenţia cercetătorilor români şi străini în anii 70. „Materia de studiu“ - formele ciudate surprinse, aero şi bioforme, obiecte zburătoare neidentificate (OZN-uri), unele vizibile cu ochiul liber, altele surprinse cu aparate foto sau video.

Primul eveniment major a fost semnalat în data de 18 august 1968, când pe cer, deasupra Pădurii Baciu, a apărut un OZN. Imaginile cu straniul obiect, precum şi o serie de rapoarte au fost prezentate institutelor de cercetare din Europa şi SUA. Nimeni nu a reuşit însă să dea o explicaţie cu privire la producerea fenomenului.

mistere-Hoia-Baciu-OZN

Un an mai târziu, biologul Sift a surprins un alt obiect asemănător survolând zona. A doua zi, în pădure, a descoperit o urmă circulară cu un diametru de aproape 5 metri, unde iarba se uscase. „De altfel, acea urmă a fost vizibilă mulţi ani, până prin 2009", spune prof. univ. dr. Adrian Pătruţ, preşedintele Societăţii Române de Parapsihologie.

Localnicii din apropiere susţin că pădurea - care are o poiană circulară în centru - este un portal, iar cei care trec prin el s-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată. Cei care au trecut prin poiană relatează că au avut stări de anxietate şi de greaţă. Copacii, despre care se spune că altădată erau drepţi şi înalţi, sunt acum răsuciţi, cu noduri“.

mistere-romania-padurea-Hoia-Baciu

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.