Latest News

Fluturii din Amazonia se nutresc cu lacrimi de broasca testoasa

În pădurea Amazoniană există #fluturi care se hrănesc cu lacrimile broaştelor ţestoase .Este o scenă ce pare un vers dintr-o poezie sau o poveste fantasy , dar care este absolut reală .


Obiceiul fluturilor de a sta foarte aproape de broasca amazoniană este cunoscut de mult timp , însă motivul pentru care fluturii , şi uneori chiar şi alte insecte , manifestă acest comportament este destul de curios : fluturii consumă lacrimile broaştelor .

Fluturii sunt atraşi de lacrimile broaştelor deoarece conţin  sodiu , un mineral important , greu de găsit în zona de vest a padurii Amazoniene  , aflându-se la 1300 km de mare . Spre deosebire de fluturi , broaştele ţestoase obţin suficient sodiu din dieta lor carnivoră , şi o parte din acest mineral este eliminată prin secreţii , inclusiv lacrimi .

Încă nu se ştie foarte clar dacă broaştele simt durere atunci când fluturii le consumă lacrimile , dar se presupune că fluturii au un impact minor asupra broaştelor ţestoase , chiar dacă există riscul ca ei să expună animalul la prădători , obstrucţionându-i vederea .

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.