Latest News

Traditii Italiene - Befana

Befana este o baba urata si cocosata , cu nasul lung si coroiat, imbracata urat si acoperita de funingine , pentru ca intra in casele copiilor pe horn. In noapte de 5 spre 6 ianuarie , in timp ce toti copii dorm , Befana lasa dulciuri in ciorapii  asezati deasupra sobei.Copiilor cuminti le lasa caramele si alte dulciuri cu denumiri sofisticate  , celor rai le lasa bucati de carbuni de zahar.

befana-traditii italia

 

Deci , Befana este o baba simpatica  ce calatoreste in noaptea de 5 spre 6 ianuarie ,calare pe matura zburatoare ,pentru a oferi tuturor copiilor daruri. Befana este un personaj foarte iubit in Peninsula.

befana gifLegenda Befanei.

O povestire populara spune ca in noaptea de 5 spre 6 ianuarie , cei trei magi de la Rasarit au pornit la drum spre Ieslea in care s-a nascut pruncul Iisus. Negasind drumul , au batut in poarta casei unei batrane , Befana. Ei au intrebat-o pe Befana daca ar putea sa le arate drumul si sa-i insoteasca pana la Bethleem. 

Batrana le-a aratat drumul , dar a refuzat sa-i insoteasca , pentru ca avea multe treburi de facut. Apoi i-a parut rau ca nu a mers cu cei trei magi. Din acest motiv , Befana , a pregatit un sac cu dulciuri , facute de ea , si a plecat in cautarea  celor trei magi, dar nu i-a mai gasit. Atunci , a inceput sa imparta dulciuri la toti copii intalniti , in speranta ca unul dintre ei era Iisus.

De atunci , din acea noapte , in fiecare an pe 6 ianuarie, Befana imparte cadouri copiilor

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

2 comentarii:

  1. Bună întâlnire în 2011. Pentru Noul An îţi doresc să ai parte de linişte şi pace ca să-ţi poţi vedea în tihnă de treburi. LA MULŢI ANI !

    RăspundețiȘtergere

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.