Latest News

Si daca …Banii cresc in Copaci ( Atentie ! Articol lung )

Viata nu ar fi mai usoara : Guvernele vor controla productia de bancnote.
Daca banii cresc  in copaci ( ca in basmul “Pinochio”al lui Carlo Goldoni ), nu vom fi mai bogati culegand bancnote .Banii , de fapt , trebuie sa fie putini pentru a avea valoare , altfel nimeni nu va putea sa foloseasca banii ca moneda de schimb.Pentru asta , Statele vor incerca sa monopolizeze productia.Si norocul guvernelor va depinde de natura: vom avea recolte de bani bune sau rele , in functie de clima.
money_tree
Pentru economie  nu ar fi chiar asa de ciudat , pentru ca banii cresteau in copaci : Maya si Aztecii  , pentru cumparaturile de zi cu zi , foloseau drept moneda de schimb , boabele de cacao. Va fi suficient ca autoritatile sa se adapteze , stocand surplusul de bancnote si controland cantitatea celor ramase in circulatie pentru a limita riscul de criza monetara.
Hartia moneda  poate fi din in si bumbac;copacul de bani ar putea fi , deci , un hibrid intre in si bumbac. Guvernul va fi proprietarul semintelor  , dar va trebui sa se implice pentru evitarea furturilor si plantatiilor clandestine. Un alt pericol , ar putea fi ,pasarile si  animalele  care se hranesc cu seminte. Problema terenului va fi decisiva : Tarile cu regiuni ideale pentru cultivarea banilor vor avea o putere mare , atat cat au astazi exportatorii de petrol.
Lupta cu pasarile.
In afara hotilor, guvernul va avea un alt dusman : natura. Vantul ,va imprastia semintele in afara terenurilor cultivate . Copacii vor fi protejati de gratii si sere : in acest fel , pasarile si alte animale nu vor mai putea imprastia semintele.
Ministerul Agriculturii.
Ministerul Finantelor se va ocupa de productia si protectia banilor. Format din biologi si ingineri agronomi , vor utiliza genetica pentru a garanta echilibrul intre bancnotele de mare sau de mica valoare.
Productia scade , economia…nu
Fiind un hibrid intre planta de in si cea de bumbac , copacul de bani are nevoie de circa 90 de zile pentru a produce bancnote. Economia , insa , nu poate astepta recoltarea  , pentru ca are nevoie constant de bani. Solutia ar fi stocarea : in acest mod , numai o parte din banii recoltati vor intra in circulatie.
Oaza bogata – Desertul
Locul ideal pentru cultivarea banilor trebuie sa aiba doua caracteristici : o clima favorabila ( pentru cresterea  recoltei de bani ) si sa fie departe de regiunile populate( pentru a reduce riscul de furt ). Desertul poate fi o alegere buna , deoarece clima seaca favorizeaza cultivarea bumbacului.
Daca banii ar creste in copaci , cu siguranta , eu… o sa am un bonsai…

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.