Latest News

Tehnologiile anului 2010

Anul acesta, televizoarele si convergenta serviciilor de televiziune cu cele de internet vor fi in centrul acestui show, alaturi de tehnologiile 3D care par sa intre atat in oferta fiecarui producator de electronice siechipamente IT se respecta, cat si in cea a furnizorilor de servicii si continut TV/internet.
Iar interesul pentru netbook-uri, care vor beneficia de procesoare tot mai puternice, dar si mai economice, s-a mutat in sfera tablet PC-urilor (terminale plasate intre smartphone si PC, ideale pentru urmarit filme si navigat pe internet), acestea devenind gadget-urile momentului. Aici, rivalitatea dintre companiile Apple si Microsoft, care se intrec in a-si anunta prima propriul produs, este pusa in pericol de tableta echipata cu noul procesor Tegra 2 de la Nvidia, care ofera o autonomie de peste 16 ore de filme HD sau 140 de ore de muzica,la care se adauga celelalte avantaje a unui laptop bun. 



YouTube se vede tridimensional

Tehnologiile 3D par sa inceapa sa intre in forta in viata noastra simpla, de zi cu zi. Astfel, in premiera mondiala, in standul Nvidia, YouTube a prezentat primele secvente video 3D. Cu ajutorul noii versiuni a player-ului Adobe Flash vom putea vedea, peste doar cateva luni, in mod tridimensional, clipuri si filme de pe YouTube. Sigur, vom avea nevoie deocamdata si de ochelarii speciali, precum si de ecranele compatibile, pe care toti marii producatori le-au pregatit in acest sens (monitoare si televizoare cu rata de refresh de minimum 120 Hz). 


Retele de televiziune 3D

Veti spune, poate, ca este vorba, si in acest caz, de experimente tehnologice. Poate pentru europeni, pentru ca analistii americani spun ca in acest an o casa din 30 va adopta aceasta tehnologie 3D si pana la 20% in urmatorii ani. Acest lucru a fost confirmat, in afara de demonstratia YouTube, si de anuntul de ieri al ESPN si Discovery Communications Inc, care au dezvaluit faptul ca vor lansa retele de televiziune 3D pentru a aduce aceasta tehnologie in casele oamenilor obisnuiti. Lipsa de programe 3D, in special in sport, a fost printre principalele bariere in calea adoptarii televizoarelor 3D, cred analistii. Purtarea de ochelari speciali a fost o alta, dar acum producatorii de televizoare lucreaza la eliminarea necesitatii lor.
Pana atunci, ESPN al companiei Walt Disney va debuta cu programul sau 3D in iunie si va emite cel putin 85 de evenimente sportive live in acest format in primul an. Prima transmisie va fi meciul de fotbal dintre Africa de Sud si Mexic, de la Campionatul Mondial 2010.


 



Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.