Latest News

Incredibil . Oamenii care merg in patru labe !

#Incredibil ! O familie de turci merge in patru labe .


Membrii unei familii din Halay , Turcia , suferă de o afecţiune rară care le afectează echilibrul şi  îi determină să meargă în patru labe .Cei cinci, membri ai unei familii cu 19 copii, au mers toată viaţa lor în patru labe. Descoperirea a fost făcută în 2004, în Turcia rurală, de doi medici. Nimeni nu mai văzuse un om mergând în felul acesta până atunci.


Explicaţia pentru modul neobişnuit in care merg aceştia , asemănător primatelor , este o evoluţie reversibilă . Numeroşi oameni de ştiinţă consideră că afecţiunea acestora este dovada că oamenii pot involua . Totuşi , concluzia finală a cercetătorilor  este că nu putem vorbi despre o involuţie , ci doar despre o adaptare la o boală rară , sindromul Uner Tan - după numele primului  biolog evoluţionist care i-a studiat .Biologul turc spune că oamenii cu acest sindrom suferă de retard mintal şi au deficienţe în vorbire .


Ulterior s-a şi dovedit că cei 5 fraţi şi surori sunt, de fapt, capabili să meargă în două picioare. Ei au avut nevoie de terapie specială, pe care au primit-o după ce povestea lor a ajuns la ştiri şi i-a făcut celebri în întrega lume.  

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.