Latest News

10 lucruri pe care ( poate ) nu le stiai despre bere

Curiozităţi despre bere !

london beer flood

Cartea Recordurilor spune că un bărbat ( John Evans ) poate să ţină în echilibru pe cap  237  halbe de bere .Cu 300.000 biscuiti de pahare se pot realiza pereţii unei case cu 5 camere . Dar berea are o istorie infinită , unde recordurile sunt doar unul dintre aspecte .De exemplu , ştiaţi că . .  .
  1. În anii  ‘800 Londra a fost lovită de un Tsunami de bere . Evenimentul este cunoscut ca  London Beer Flood . Pe 16 octombrie 1814 se rupe o cisternă din fabrica Meux , care conţinea aproximativ 1.5 milioane de litri de bere . Lichidul invadase străzile distrugând câteva case din suburbia St.Giles . 9 persoane şi-au pierdut viaţa . Fabrica a fost închisă abia în 1922 .
  2. Teama de a avea  paharul gol  are un nume . Se numeşte cenosillicaphobia şi este un termen foarte utilizat în ţările anglosaxone .
  3. În Germania există conducte ad hoc prin care trece berea . Se întâmplă la Gelsenkirchen , unde barurile din jurul stadionului sunt  conectate la o cisternă mare de 5 km de tuburi pe unde trece berea . Un model de “ bereduct “ la care privesc cu interes şi alte oraşe .
  4. Preşedintele Barack Obama are berea sa personală .(Preşedintele Klaus Yohannis încă nu ) .Se numeşte White House Honey Ale ,  şi-a făcut debutul la o cină prezidenţială în 2011 .
  5. Berea a fost inventată în antica Mesopotamia unde astăzi este interzisă .Unii cercetători, studiind un număr mare de texte antice cât și texte târzii, au ajuns la concluzia că în antichitate exista o legătură strânsă între coacerea cerealelor și fabricarea berii. Coacerea cerealelor este până in zilele noastre un moment important în fabricarea berii.
  6. Există peste 400 tipuri de bere diferite. Sunt mulţi care au participat la ultima ediţie a festivalului Mondial de la Biere din Strasbourg . Unii spun că numai belgieni au 400 de tipuri de bere . Cea mai scumpă bere ? Vielle Bon Secours se vinde exclusiv în barul Bierdrome , Londra . Preţ : 780 de dolari sticla . . . de 12 litri .
  7. Berea face bine ( în cantităţi moderate ) . Berea conţine aproape toate mineralele de care avem nevoie să supravieţuim . După un studiu publicat pe America Journal of Clinical Nutrition berea , în cantităţi moderate , întăreşte oasele . Siliciul este important pentru creşterea şi dezvoltarea structurii osoase şi se regăseşte în bere în cantităţi semnificative .
  8. În Evul Mediu , berea era cea mai întâlnită băutură . În Evul Mediu berea făcea parte din dieta anumitor ţări pentru conţinutul bogat de valori nutritive şi calorii . În anumite locuri era servită la masă , în loc de apă  .
  9. Cea mai veche berărie se află în Munchen şi a fost fondată în anul 1040 ..
  10. Naţiunea care bea cea mai multă bere ? Surprinzător este …China . În 2011 , in China ,  s-au produs  490 milioane de hectolitri de bere ( in valoare de 55 miliarde euro ) arată datele unui raport realizat de Barth-Haas Group ..Cehia este statul unde se consumă anual cea mai mare cantitate de bere pe cap de locuitor  din lume , mai exact 140 de litri .

Noroc !

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.