Latest News

Festivalul turnurilor umane din Tarragona 2016. Poze!

Imagini de la competitia de turnuri umane din #Tarragona, Spania.
Sâmbată 1 si duminică 2 octombrie, in Tarragona, a avut loc Festivalul turnurilor umane, o traditie antica de origine catalană in care echipe formate din sute de persoane construiesc castells, adica turnuri umane formate de așa numiții castelleri, care se pozitioneaza unii pe umerii altora intr-o succesiune de peste sase etaje . Echipele participante se numesc colles castellers : pot fi identificate prin costumul special, ce cuprinde de obicei pantaloni albi , cămașă colorată cu emblema echipei si brâul ce protejeaza spatele. 

Pentru ridicarea unui castel e nevoie de un număr mare de bărbați și femei de diferite vârste și constituții fizice care se antrenează tot anul pentru întreceri și reprezentații în sărbătorile populare. Uneori pot participa activ și spectatorii, rudele sau prietenii membrilor echipei pentru ridicarea acestuia.


În 2010, turnurile ''castell'' au fost incluse de UNESCO între Capodoperele Patrimoniului Mondial Imaterial.


Au castigat competitia echipa "Castellers de Vilafranca", pentru a opta oara consecutiv.Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.