Latest News

Volei de plaja

#Rio2016 , #Volei pe plajaVoleiul de plajă a luat naștere în anul 1915, când pe plajele Waikiki din Hawaii a fost montat un fileu de volei  și a avut loc prima manifestație de acest gen. Printre primii jucători se afla și Duke Kahanamoku, un renumit surfer  și totodată campion olimpic la inot, prieten și coleg cu Johnny Weissmuller.

Primul joc oficial de volei pe plajă a avut loc pe plajele din Santa Monica , California  în anul 1930 în organizarea lui Paul Johnson, întâlnindu-se două echipe masculine a câte doi jucători. În anul 1958 a avut loc primul Open feminin, urmând ca în fiecare an până în 1960 să aibă loc câte trei turnee de acest gen. Acești ani sunt considerați ca fiind începuturile voleiului pe plajă feminin, perioadă în care cuplul Jean Brunicardi – Johnette Latreille erau câștigătoarele a celor mai multe turnee din acele vremuri.

Începând cu anii ’90 regulile acestui joc s-au schimbat din ce în ce mai mult, turneele au crescut ca număr și s-au extins și în afara Statelor Unite ale Americii . În anul 1996, după o masivă evoluție în întreaga lume, voleiul pe plajă devine sport olimpic. Așadar, la Jocurile Olimpice de vara din 1996 de la Atlanta , arena de 11.000 de locuri, special amenajată pentru acest sport, este ocupată până la refuz la toate meciurile disputate.


În Romania , primul turneu de volei pe plajă a avut loc la Constanța în anul 1993, cu ocazia „Cupei Mării Negre”, fiind o competiție organizată inopinat, paralel cu cea din sală, bucurându-se de participare internațională, deoarece fiecare echipă a avut și câte o reprezentantă pe nisip.

Rio 2016 - Volei de plaja

Voleiul de plaja este un sport rapid, jucat sub soare si renumit pentru tinuta sa spectaculoasa: bikini pentru femei si pantaloni scurti pentru barbati.
La Rio 2016 , jucătoarele de volei pe plajă Nada Meawad şi Doaa Elghobashy din Egipt au evoluat, luni, în grupa D a turneului de la Jocurile Olimpice, în ţinute total atipice, ele optând pentru bluze cu mânecă lungă şi pantaloni lungi, iar Elghobashy purtând chiar hijab, spre deosebire de adversarele lor din Germania, Laura Ludwig şi Kira Walkenhorst, care s-au îmbrăcat în echipamentul sumar obişnuit în acest sport.


Astazi,9 august ,  la Jocurile Olimpice de la Rio 2016 va avea loc un meci interesant de volei pe plaja  intre Brazilia si Statele Unite .


Lăsând Jocurile Olimpice de la Rio deoparte , un nou sport de plaja a devenit popular in această vară  . Este vorba despre Footvolley sau volei cu piciorul . Practicat de echipe formate din doi sportivi, aceasta disciplina sportiva seamana cu fotbal-tenisul, dar se joaca peste un fileu de inaltimea celui de volei.

Cu ghetele agatate in cui , protagonistul acestei veri la Footvolley este  nimeni altul decat celebrul fotbalist Christian Vieri  , ex “bomber” la Juventus , Milan si Inter . Bobo Vieri este , fara nicio indoiala , regele Instagram si a Web-ului din aceasta vara . Iata un video in care il vedem cum se distreaza (si castiga toate meciurile  ) pe plaja  la Formentera , jucand Footvolley .


Bobo Vieri astazi are 43 de ani ,este stabilit in America și își petrece cea mai mare parte a timpului intre Miami si Sardegna , unde se bucură de bani și de o viață frumoasă . Vă întrebați cu ce se ocupă Christian Vieri acum ? Ei bine , Bobo acum este comentator la postul de televiziune BeIN Sports .

sursa:wikipedia

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.