Latest News

Cel mai fotogenic sport din lume : sarituri cu schiurile

Spectacol in aer : Turneul celor 4 Trambuline , cel mai important turneu de sarituri cu schiurile.




Săriturile cu schiurile este un sport pe cât de fascinant pe atât de ciudat . Teoretic e simplu . îți pui schiurile , prinzi viteză alunecând pe o rampă și faci săritura  , încercând să aterizezi cât mai departe posibil .  Obiectivul nu este doar să ajungi cât mai departe , ci să o faci și bine  , obținând puncte pentru  poziția din zbor atribuite de un juriu .

În ultimele zile din decembrie a început Turneul Celor 4 Trambuline , una dintre cele mai importante competiții de sărituri cu schiurile. Competiția cuprinde patru etape și se desfășoară în orașele Oberstdorf și  Garmisch-Partenkirchen  din Germania și Innsbruck și Bischofshofen din Austria .

Turneul celor Patru Trambuline început în Germania acum câteva zile se va încheia la Bischofshofen pe 6 ianuarie . Până acum s-au desfășurat trei etape din patru și momentan liderul Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile este slovenul Peter Prevc.




Actualul record mondial de sărituri cu schiurile  îl deține norvegianul Anders Fannemel , care pe 15 februarie 2015 la Vikersund  , în Norvegia , a sărit 251,5 metri , depășind cu 1,5 metri recordul precedent al lui Prevc .

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.