Latest News

In Australia a inflorit floarea cadavru : are un miros respingator si este cea mai mare floare din lume

Cea mai mare floare din lume este "Bunga Bangkai" - Floarea cadavru .


La Adelaide , în Australia , a înflorit un exemplar din așa-zisa "floare cadavru" , o plantă uriașa , extrem de rară și ciudată pentru că răspândește un miros insuportabil de cadavru. Mii de oameni au vizitat Grădina Botanică Monte Lofty pentru a o vedea .

Denumirea științifică a florii este "amorphophallus titanum". Florile sale sunt foarte rare deoarece planta este foarte dificil de cultivat , chiar și în condiții optime . În ultimii 30 de ani au înflorit doar 80 de exemplare de "amorphophallus titanum"  în toată lumea . Înflorirea acestei plante este un eveniment rar , care se produce la un interval de mai mulți ani . Floarea- cadavru de la Monte Lofty , care s-a dezvoltat dintr-o sămânță donată în 2006 , în ultimele săptămâni a crescut în medie circa 20 cm pe zi .

Bunga Bungkai , acesta este numele indonezian al plantei poreclită "floarea cadavru" , este originară din pădurile tropicale din Sumatra , Indonezia și este pe cale de dispariție din cauza defrișării pădurilor în care crește .




Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.