Latest News

Un trojan politist spioneaza cetatenii

Germania isi spioneaza cetatenii cu un trojan politist !

trojan-horse-virus

Un grup de activişti hackeri a descoperit un tip special de virus informatic cu care autorităţile pot spiona cetăţenii mai mult decât permite legea.   

Grupul Chaos Computer Club a analizat hard-diskurile primite de la mai multe persoane anonime şi a descoperit pe ele un aşa-numit "troian politist", un program care permite infiltrarea de către autorităţi în fişierele unui computer. Decriptând codul sursă, programatorii grupului au constatat că respectivul program depăşeşte cu mult limitele stabilite în 2008 de Curtea Constituţională. La vremea respectivă, autorităţile îşi doreau un acces nelimitat la ceea ce se afla în calculatoarele persoanelor investigate, însă judecătorii instanţei constituţionale au hotărât că aşa numita percheziţie informatică trebuie să fie graduală, iar forma ei cea mai dură - prin care se monitorizează practic tot conţinutul computerului - să fie utilizată doar atunci când există pericol pentru viaţa şi integritatea corporală.

     Kaspersky Internet Security 2012

Însă, troianul descoperit de Chaos Computer Club depăşeşte chiar şi această limită. El permite instalarea de programe care accesează microfonul şi camera video a calculatorului, făcând astfel posibilă supravegherea ambientală - fapt interzis expres de Curtea Constituţională. Autorităţile centrale au reacţionat, poliţia judiciară federală negând că ar folosi asemenea programe. Aceeaşi poziţie a fost prezentată şi de Ministerul Federal de Interne.

     Descarca BitDefender Internet Security 2011

În Germania, activitatea poliţiei este gestionată de regiuni, statul central având atribuţii limitate. Prin urmare, teoretic, este posibil ca oricare dintre poliţiile landurilor federale să se afle în spatele acţiunii, doar că nu ştie care.

 

  Articol de Andi Ionescu –  Romania- Actualitati

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Un comentariu:

  1. Nu cred ca doar in Germania se practica acest lucru. Ganditi-va la America,acolo lucrurile sunt sigur mult mai putrede.

    RăspundețiȘtergere

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.