Latest News

Cafeaua in Europa

Chiar daca englezii prefera ceaiul , pentru mine nu e nimic mai bun decat o cafea pentru a incepe ziua.Dar cum sa-i explic barmanului din centru Parisului ca vreau o cafea cortado ?

Saracul barman parizian ma priveste ,si eu , abia sosit , nu stiu sa zic decat bonjour si merci , ma ascund in spatele menu-lui cu nume de cafea  pentru a cauta ceea ce pare sa se apropie mai mult de ceea ce spaniolii numesc cortado ( espresso cu o picatura de lapte cald  ). In sfarsit cer o cafea noisette  si  pare a fi destul de buna. Mult mai simplu in Germania , Polonia si Anglia , unde vocabularul se imprumuta din Italiana : cafea macchiato.

cafea cu lapte

Insa , atentie ! In Spania daca ceri o cafea simpla , functioneaza ca in Italia : iti aduc o cafea  corto , adica  un pic de cafea pe fundul cestii. In Polonia daca zici kawe , produsul obtinut este ceea ce francezii numesc  jus de chaussette sau …nimic altceva decat apa trecuta prin ciorap . In cateva cuvinte, cafea “americana”.

In Malaga , sudul Spaniei , poti sa bei o cafea nube ( adica nor ,  este un pahar de lapte cu o picatura de cafea ) , o sombra ( o umbra de cafea ) sau o mitad ( o jumatate din  nube si  jumatate din sombra ).

Ador cafeaua inca din copilarie. Voi ce preferati : cafea sau ceai ?

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.