Latest News

Sfarsitul absurd al echipei de fotbal Steaua Bucuresti

Echipa de #fotbal #SteauaBucuresti  acum se numeste FC FCSB si nu mai are nicio legatura cu  trofeul castigat in 1986, Cupa Campionilor


Steaua-FCSB-Fotbal

Istoria echipelor de fotbal din Europa de Est este caracterizata de perioade contrastante ce putine echipe de fotbal din lume au. Sunt echipe ce au in palmares cupe si trofee de prestigiu, echipe tari, jucatori care au fost si sunt protagonisti in cele mai bune cluburi din lume si in cele mai bune campionate de fotbal din Europa. Dar multe din ele, mai ales cele importante, au platit instabilitatea politica din regiune, conflicte,  chiar si razboaie. Toate aceste lucruri, puse cap la cap, fac ca inca si astazi echipele de fotbal din Europa de est sa nu reuseasca  sa-si foloseasca potentialul enorm. Daca ar exista un campionat al potentialului risipit, Steaua Bucuresti ar fi pe primul loc. De fapt, de ceva timp Steaua trece prin cea mai urata perioada din istoria sa.

Steaua Bucuresti ( acum FC FCSB ) este unul dintre cele mai   mari cluburi de fotbal din Europa balcanica. Steaua a dominat fotbalul romanesc, dar nu numai; succesele Stelei au impresionat si in Europa. Din 1985 si pana in 1990, a fost una dintre cele mai puternice echipe de fotbal de pe Continent. A castigat Cupa Campionilor Europeni si o Supercupa Europeana. A jucat in Cupa Intercontinentala la Tokyo, a participat la o alta finala din Cupa Campionilor, pe care a pirdut-o in fata echipei Milan in 1989, iar anul urmator a ajuns in semifinale. De asemenea, din iunie 1986 pana in septembrie 1989, Steaua a stabilit un record de 104 meciuri fara infrangere in campionatul intern, doborat la nivel mondial, dar inca valabil pe plan european.


Steaua a ramas multi ani una dintre cele mai tari echipe de fotbal din Europa pentru ca dispunea de jucatori de valoare,  precum Hagi, Lacatus, Belodedici sau Gheorghe Popescu.

FC FCSB continua sa fie una dintre echipele de top din campionatul romanesc, doar pentru ca poate beneficia de bogatiile personajului obscur Gigi Becali, care cumpara cei mai buni jucatori de la echipele rivale-aproape toate cu probleme financiare-fara sa tina cont de aspectul tactic al echipei sau de parerea antrenorului.

steaua-fotbal-logo

FC Steaua Bucureşti a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga 1. La finele anului 2016, CSA Steaua a demarat un proiect privind înfiinţarea unei echipe de fotbal care să înceapă din Liga a 5-a şi care să beneficieze de sigla, numele şi palmaresul Stelei de la înfiinţare până în 2002 inclusiv.


Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.