Latest News

Christoph Daum este noul selectioner al Romaniei

Christoph Daum , 62 ani , este noul antrenor al echipei nationale .



România va trece pentru prima dată în istoria ei modernă la un selecţioner străin. Germanul Christoph Daum a venit miercuri în Bucureşti şi, după o rundă de negocieri finale cu şefii Federaţiei Române de Fotbal, ar putea fi instalat la cârma naţionalei chiar în această seară, de la ora 20:00. Totul după ce Comitetul Executiv al FRF va valida propunerea cu care a venit Răzvan Burleanu.

Oficial . Christoph Daum este noul selectioner al Romaniei!


Cine este Christoph Daum

Christoph Daum s-a născut la Oelsnitz , un oras minier din estul Germaniei si are 62 de ani . A inceput cariera de fotbalist in 1971 cu echipa de tineret Hamborn 07 , anul urmator transferându-se la Duisburg , unde a jucat trei sezoane ( 1972-1975 ) , apoi la FC Koln pentru patru sezoane ( 1975-1979) . A câștigat un singur trofeu , un campionat in 1978 

Cariera de antrenor a inceput-o in 1986 .Antrenorul german a pregătit echipe importante precum FC Koln, Stuttgart, Bayer Leverkusen, Beșiktaș, Fenerbahce, Austria Viena și Club Bruges, colaborând cu jucători precum Michael Ballack, Jurgen Kohler, Roberto Carlos, Nicolas Anelka, Thomas Hassler, Matthias Sammer sau Bodo Ilgner.

Adunând aproape 400 de meciuri ca antrenor în Bundesliga, Christoph Daum a reușit să câștige titlul în Germania cu Stuttgart și să termine de șase ori pe podium, cu Leverkusen și Koln, echipă cu care a reușit și o promovare în primul eșalon german. Totodată, are experiența zecilor de partide în cupele europene, reușind să ajungă în semifinalele Cupei UEFA cu FC Koln și parcursuri în Champions League cu Leverkusen sau Fenerbahce.

sursa frf.ro

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.