Latest News

Toate drumurile duc la Roma

Toate strazile duc catre #Roma . Le-a calculat un grup de cercetatori germani realizand o harta .


Moovel Lab este un grup de cercetare din Germania ce studiaza , cu date si algoritmi , transportul si mobilitatea . Intr-un studiu publicat in decembrie , Moovel Lab a incercat sa raspunda la intrebarea "Toate drumurile duc la Roma?"

Pe site-ul proiectului se explica ca aceasta intrebare - un vechi proverb ce face referire la faptul ca un scop poate fi atins prin mai multe modalitati  , provenind din timpurile in care Roma era capitala unui imperiu - il preocupa de ceva timp pe Benedikt Grob , unul dintre membrii de la Moovel Lab , specializat in stiinta computationala , chestia care combina matematica , fizica , informatica si aplicarea tehnicilor de calcul pentru a studia problemele stiintifice din lumea reala si pentru a raspunde la intrebari imposibile . Grob nu a reusit sa raspunda cu un "Da" sau "Nu" la intrebarea despre Roma .

In schimb , cu ajutorul programelor de calcul , harti si elaborare grafica , a reusit sa vizualizeze toate  strazile principale din aproximativ 500 puncte de plecare din Europa ce duc la Roma .

Folosind software, precum GraphHopper , a calculat cea mai buna strada ce ne permite sa ajungem la Roma din fiecare din aceste puncte . Rezultatul este aceasta harta , ceva la mijloc intre Data Art si Infografic .


Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.