Latest News

Ultimul meci al Germaniei de Est

S-a jucat in 1990 si nu a fost un meci normal : RDG avea doar 14 jucatori




Pe 3 octombrie 1990 fostul stat comunist Republica Democrata Germana ( RDG) a fost desființat iar teritoriul său a redevenit parte a Republicii Federale Germania  , membră NATO  , ducând la bun sfârșit mișcarea de unificare ce pornise cu un an înainte . Imediat după căderea Zidului Berlinului , naționala de fotbal a Germaniei de Est trebuia să joace ultimul meci din grupă pentru calificarea la Mondialul din 1990  împotriva Austriei  , meci pierdut cu 3-0 din pricina agitației din acele zile .

Cu toate că naționala din 1989 era probabil cea mai competitiva din istoria RDG având jucători de valoare precum Matthias Sammer , viitorul Balon de Aur , Ulf Kirsten sau Thomas Doll , nu s-a calificat la CM de Fotbal din Italia 1990  , dar a fost oricum inclusă la tragerea la sorți pentru preliminarile Campionatului European din 1992.

Era clar că RDG ar fi încetat să existe în câteva luni iar meciul împotriva Belgiei , programat în data de 12 septembrie , a fost declasat în meci amical . Majoritatea jucătorilor buni se transferaseră deja în Bundesliga și nu au răspuns convocării pentru a evita riscuri inutile la un meci fără valoare . Singurul jucător de un anumit nivel care a răspuns la convocare a fost Matthias Sammer , jucător la Stuttgart  în acea perioadă și căpitanul naționalei .


Jucătorii disponibili în ziua meciului, care s-a jucat la Bruxelles ,  au fost în total 14 , dintre care doi portari și trei debutanți . Matthias Sammer a înscris două goluri prin care naționala de fotbal a Germaniei de Est a câștigat ultimul meci din istoria sa .

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.