Latest News

Facebook ? O epidemie care va trece

Un studiu realizat de doi cercetatori aseamănă  Facebook cu o epidemie şi prevăd sfârşitul : în următorii trei ani ar putea pierde 80% dintre utilizatori .

studiu-facebook-ar-putea-pierde-80-dintre-utilizatori-in-urmatorii-3-ani_size5

La doar câteva zile până la cea de-a 10-a aniversare ( 4 februarie ) , Faceebook descoperă că , potrivit unui studiu  coordonat de doi doctoranzi de la Universitatea Princeton ( SUA ) , va ajunge abia la adolescenţă . Motivul ? S-a propagat ca un virus şi ca atare, curba descendentă a parabolei sale va fi verticală .

În acest studiu ( vezi PDF ) intitulat “Epidemiological modeling of online social network dynamics”  , cei doi cercetători John Cannarella şi Joshua Spechler , au ajuns la această concluzie după ce au realizat un studiu bazat pe progresul şi apoi pe decăderea platformei MySpace , precursoare a reţelei de socializare Facebook . Ei au aplicat un model  epidemiologic  modificat pentru analizarea dinamicii de adopţie/abandon în site-urile foarte populare şi au observat că acestea sunt toate simptomele unei faze iniziale de abandon

Vezi Facebook Secret Emoticons

Facebook ca un #virus

Da , reţeaua socială a lui Mark Zuckerberg este asemănătă cu un virus , dar nu este cazul să ne lăsăm amăgiţi de statisticile GlobalWebindex : Facebook rămâne primul social network din lume , unul dintre site-urile cele mai frecventate şi cu cei mai mulţi utilizatori . Atunci , care este motivul pentru care ar putea cunoaşte un declin rapid ? Ne explică cercetătorii :

"S-a demonstrat că ideile, la fel ca maladiile, se propagă într-o manieră infecţioasă între oameni, înainte de a muri, şi acest lucru a fost descris cu succes de modelele epidemiologice"

#social network      #virus        #Facebook

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.