Latest News

Cum să faci lemne de foc din ziare

Lemne de foc din hârtia de ziar .

lemne de foc din ziare

Avţnd în vedere că  o mare parte din ziarele româneşti ori sunt inutile, ori nu fac altceva decât informaţie de proastă calitate  , de ce să nu reutilizăm hârtia lor , realizând lemne de foc  pentru semineu sau sobă ? În definitiv , sunt copaci tăiaţi .

Procedeul este destul de simplu , chiar dacă este nevoie de ceva timp . Luaţi 3-4 ziare , le împăturiţi , le puneţi într-o găleată , apoi adăugaţi apă cât cuprinde şi le ţineţi  la înmuiat cel puţin o zi . Folosind mănuşi , desfăşuraţi unul din  ziare pe o suprafaţă dură şi loviţi-l cu un ciocan de cauciuc pe ambele părţi , dar fără exagerare . Luaţi o bară şi răsuciţi ziarul în jurul ei , apăsând cu mâinile pentru a extrage apa care a rămas .

Tuburile formate în acest fel trebuie ţinute la uscat şi , în funcţie de sursa de căldură folosită , vor avea nevoie de 1 – 10 zile pentru a putea fi folosite .

Pentru a da hârtiei un aspect asemănător lemnului , adăugaţi zaţ de cafea în apă . Fiecare “tub de lemn” are o durată de combustie de circa 30 de minute .

Cu siguranţă , această metodă nu vă  garantează lemne de foc pentru toată iarna , dar veţi  putea petrece  câteva seri la căldură ,în faţa şemineului , cu satisfacţia  că aţi reciclat  ,  într-o manieră utilă ,  ziarele .

Pentru a înţelege mult mai bine cum să faci lemne de foc din hârtie de ziar , accesaţi această pagină .

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.