Latest News

Latura umană a lui Lionel Messi

Lionel Messi va plăti tratamentul medical a unui copil in vârstă de 12 ani , care suferă de o deficienţă a hormonilor de crestere , aceeaşi maladie de care a suferit şi el .

leo-messi

Messi este un campion stimat pentru valoarea lui  personală , nu doar pentru felul in care joacă fotbal , dar şi pentru calităţile  de a fi om . Dificil să-l vezi pe jucătorul argentinian , pe prima pagină a revistelor , vorbind despre viaţa lui personală . Da , vorbeşte , dar numai despre ceea ce face in teren , cu mingea .

La Pulce a făcut un gest frumos ajutându-l pe Waleed Kashash .Un copil in vârstă de 12 ani , din Maroc , căruia îi place fotbalul , dar in acelaşi timp suferă de o deficienţa a hormonilor de creştere  care îl împiedică să fie ca oricare copil de vârsta lui.

Hormonul de crestere (GH = growth hormone) este produs de glanda pituitara aflata in cutia craniană, sub encefal si are rolul de a accelera sinteza proteinelor si formarea tesuturilor conective. Terapia cu GH este destul de costisitoare , motiv pentru care Barcelona s-a oferit sa-i plătească tratamentul medical  micuţului jucător argentinian. Acum Messi repetă acelaşi gest :  Waleed are nevoie de tratament la fiecare 15 zile , cu un cost de 208 euro de fiecare dată. O cifră foarte mare pentru cei ce nu au posibilităţi economice  , mai ales dacă considerăm că tratamentul durează 6 ani ; dacă facem un mic calcul , nu toată lumea are la dispoziţie 32.000 de euro pentru un tratament .

In martie 2010 , France Football l-a clasat pe primul loc in topul celor mai bogaţi fotbalişti din lume .

Pentru Leo Messi , banii nu mai sunt de multă vreme o problemă , dar trebuie să luăm in considerare că nimeni nu l-a obligat să facă acest gest frumos !

   Foto : Barça Fans

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.