Latest News

Gdansk : Foto si obiective turistice

Situat in partea de nord a Poloniei , Gdansk este un oras la Marea Baltica si capitala regiunii Pomerania. Datorita arhitecturii magnifice este considerat a fi cel mai frumos oras de pe Marea Baltica.

Gdansk este cunoscut in intreaga lume ca simbol al luptei politice , un loc de unde provine fostul presedinte polonez Lech Walesa si este considerat de mult timp ca orasul chihlimbarului , atragand anual mii de turisti din intreaga lume.

Gdansk-panorama

                    Foto : KWO Tsoumenis

  Gdansk este unul dintre orasele ce gazduiesc EURO 2012

Gdansk este unul din cele patru orase din Polonia care vor gazdui Campionatul European de Fotbal  2012. EURO 2012 se va desfasura in perioada 8 iunie – 1 iulie in Polonia si Ucraina.

gdansk-stadion

       Gdansk – Obiective turistice

Unul din punctele de atractie ale orasului este Castelul Malbork si fortareata sa , sediul Marilor Maestri ai Ordinului Cavalerilor Teutoni. Cu peretii sai din caramida rosie , acest castel unic in Europa este inscris in Patrimoniul mondial al UNESCO . Astazi , Castelul Malbork este un muzeu de arta medievala.

Gdansk-Castelul Malbork

              Foto : skrist

Glowne Miasto este cel mai mare cartier istoric , si un punct firesc de inceput a explorarii orasului. Stare Miasto , peste Canalul Raduna , este continuarea centrului istoric  ,iar a treia parte este Podwale Przedmiejskie , unde se afla Muzeul National.

Poze Gdansk-obiective turistice

2003_12_23_Gdansk

449px-Pl-gdansk-neptun2004

          Foto : Wikimedia Commons

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.