Latest News

La Poiana Brasov s-a inaugurat cel mai mare domeniu schiabil din tara !

Proiectul "Dezvoltarea si reabilitarea domeniului schiabil Poiana Brasov" are o valoare de peste 28,4 milioane de euro si este finantat de Guvernul Romaniei - prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in cadrul programului "Schi in Romania", in parteneriat cu Primaria Brasov.

Partia Lupului

În urma lucrărilor de infrastructură efectuate în cursul anului 2011, suprafaţa schiabilă a staţiunii Poiana Braşov a crescut cu aproxiamtiv 35 de hectare faţă de 2010, ajungând la 85 de hectare. Lungimea pârtiilor înainte de amenajare era de 16,4 kilometri, iar acum este de 24 de kilometri, în timp ce lăţimea medie a pârtiilor, care era de cel mult 20 de metri, a ajuns după amenajare la 45 de metri.

Gradul de dificultate a pârtiilor a fost păstrat, dar a suferit modificări prin corecţii de pantă prin crearea de variante ocolitoare a zonelor mai dificile şi prin mărirea numărului de pârtii de legătură între pârtiile principale.

Pârtiile principale pe care se poate schia pe domeniul schiabil din Poiana Braşov sunt: Pârtia Lupului (2,62 kilometri), Pârtia Sulinar (2,82 kilometri), Pârtia Drumul Roşu (5,33 kilometri), Pârtia Sub Teleferic (2,86 kilometri), Pârtia Kanzel (0,8 kilometri), Pârtia Bradul (0,5 kilometri) şi Pârtia Stadion (0,10 kilometri).

partia sulinar Partia Ruia

Pe întregul domeniu au fost amplasate instalaţii de producere a zăpezii artificiale pentru a mări perioada de schi şi pentru a creşte calitatea condiţiilor de practicare a sporturilor alpine, astfel încât sezonul de schi poate fi prelungit acum la patru luni pe an.

În cadrul proiectului a fost cuprinsă şi montarea a două noi intalaţii de transport pe cablu, care au fost deja puse în funcţiune, pe lângă cele două telecabine, telegondolă şi teleschiuri existente.

Cele două noi instalaţii - telescaune de pe pârtiile Ruia şi Lupului - au o capacitate totală de transport de 4.000 de persoane/oră. În total, capacitatea de transport pe cablu în Poiana Braşov va fi de 11.300 de persoane/oră.

Investitia s-a ridicat la 25 de milioane de euro , plus TVA , relateaza Mediafax

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.