Latest News

Calatorii spatiale : cel mai mare avion din lume

cel mai mare avion din lume

Stratolaunch System : cel mai mare avion din lume prezentat de Paul Allen

Co-fondatorul Microsoft , Paul Allen , a dezvaluit planurile sale de cucerire a spatiului. Paul Allen , unul dintre cei mai bogati oameni din lume , finanteaza construirea unui avion urias care va putea transporta oameni si materiale in spatiu la un cost mult mai redus fata de cel actual , cu ambitia de a inlocui naveta Shutlle , abandonata definitiv de NASA.

Pionierul aerospaţial Burt Rutan a devenit partenerul lui Paul Allen în cadrul programului spaţial denumit Stratolaunch Systems. Acesta este cel mai recent proiect care va fi dezvoltat de catre magnatii din Silicon Valley, care cred ca pot exploata spatiul dupa scoaterea din uz a navetelor spaţiale ale NASA.

Avionul va fi propulsat de sase motoare 747, iar avengura aripilor va fi de 117 metri.Acesta ar deveni cel mai mare avion fabricat vreodata. Primul zbor a fost programat pentru anul 2016. Avionul va transporta in spatiu o racheta lunga de 36 de metri , cu o greutate de 22 tone , care odata ajunsa la o determinata inaltime ,va fi lansata pe orbita , fara a mai apela la rampele de lansare.

Cel mai mare avion din lume : Stratolaunch System – Poze

cel mai mare avion-stratolaunch system

stratolaunch system-cel mai mare avion din lume

cel mai mare avion

Transportarea rachetelor in spatiu ofera anumite avantaje clare , printre care se numara minimizarea constrangerilor meteorologice si economisirea combustibilului pentru rachete.

  Vezi si

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.