Latest News

Telefon mobil furat : ce trebuie sa faci

samsung-galaxy-mini-s5570

   Ti s-a furat telefonul mobil ? Afla cum poti sa-l blochezi dupa codul IMEI.

Intorcandu-te acasa dupa o plimbare cu prietenii ti-ai dat seama ca nu mai ai telefonul mobil ? Crezi ca ti-a fost furat ? Daca ti s-a  furat mobilul , nu trebuie sa pierzi timpul.Chiar daca este o situatie dificila , trebuie sa actionezi imediat si sa blochezi telefonul.

Pentru a bloca telefonul mobil ai nevoie de codul IMEI ( International Mobile Equipment Identity ) ,un cod de identificare individuala a telefonului mobil , format din 15 cifre. Acest cod este unic in lume si este seria telefonului tau.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci in caz ca ti-a fost furat telefonul este sa afli codul IMEI al dispozitivului pierdut sau furat. IMEI-ul , il gasesti sub bateria telefonului de obicei , dar poti sa-l recuperezi anuntand operatorul tau de telefonie.

cod IMEI

Daca nu ti-a fost inca furat telefonul mobil si citesti acest articol  , afla ca poti obtine codul IMEI pur si simplu tastand *#06# si pe ecran va aparea automat seria telefonului.Noteaza acest cod si pune-l la loc sigur.

Odata obtinut codul IMEI al telefonului furat ,trebuie sa te prezinti la o sectie de politie si sa denunti furtul. In acest fel , este putin probabil sa-ti recuperezi vreodata telefonul , dar vei avea un document care iti va putea fi de folos atunci cand vei anunta operatorul tau de telefonie pentru blocarea telefonului.

Ultimul lucru pe care trebuie sa-l faci daca ti se fura telefonul , anunta operatorul tau de telefonie si comunica-i codul IMEI.Acesta ii permite sa –ti blocheze telefonul si hotul nu va putea folosi telefonul tau.

In fiecare luna, toate companiile de telefonie primesc zeci de mii de cereri de blocare a SIM-urilor - semn ca hoti, dar si uituci, sunt foarte multi.

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

15 comentarii:

  1. nu este adevar
    am sunat la ei sa blocheze telefonul si au spus ca nu pot face acest lucru decat sa blocheze sim -ul

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am inteles la cine ai sunat.
    Operatorii de telefonie pot depista telefonul , dar numai daca au chef ...depinde !

    RăspundețiȘtergere
  3. Se poate bloca telefonul,dar numai daca vor ESCROCII de la reteaua de telefonie la care apelezi si la care platesti din greu...Imi pare rau,dar si eu sunt victima datorita sistemului DOBITOC pe care il platim.

    RăspundețiȘtergere
  4. pot afla codul IMEI si in alt mod? pentru ca mi-a fost furat telefonul, nu stiu codul IMEI pe de rost, si variantele *06# si uitatul sub baterie nu sunt de niciun folos. va rog, ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ anonim
    IMEI-ul , il gasesti sub bateria telefonului de obicei , dar poti sa-l recuperezi anuntand operatorul tau de telefonie.

    RăspundețiȘtergere
  6. in romania nu sa dat legea prin care se poate bloca telefonul , in urma cu putin timp mi-am pierdut un iphon 4 ........degeaba nimeni nu face nimic ....operatori politie etc..... daca stie cineva alta metoda sau modalitate prin care se poate bloca ma poate contacta la nr 0768417127. Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu stiu de ce dezinformati oamenii si le dati sperante degeaba. Operatorii de telefonie mobila nu blocheaza telefoane!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Anonim
    CodulIMEI a fost creat pentru a face inoperabile telefoanele mobile furate . Se pote bloca telefonul , dar foarte probabil , ar trebui sa ai un nume mai...răsunător ( părerea mea ).

    RăspundețiȘtergere
  9. ma poate ajuta cineva? mi s-a furat un telfon huawei sonic, am cutia de la el si garantia(inca sunt in garantie ptc nu are nici un an de cand l-am luat) va rog spuneti-mi ce de facut??? am si codul IMEI de pe cutia telefonului.... ce pot face?

    RăspundețiȘtergere
  10. Asa cum operatorul de telefonie nu are legislatie pentru a bloca telefonul prin codul Imei cred k asa ar trebui sa facem si noi sa nu mai fim clientii lor pt ca odata ce platim un telefon de la ei, ar trebui sa avem optiunea de bloca acel telefon in cazul unui furt.

    RăspundețiȘtergere
  11. Pe propria experienta va spun ca tocmai am sunat la orange si mi-au spus ca nu pot bloca telefonul, ce mi s-a furat ieri...
    Cred ca imi si explic de ce...practic ce avantaje au ei? Un telefon blocat inseamna pierderi de venituri, nu? Si hotul tb sa vorbeasca, asa ca operatorii de telefonie nu au niciun interes sa blocheze telefoanele!
    M-as duce si la Politie maine, insa tare am impresia ca imi pierd vremea...

    RăspundețiȘtergere
  12. si mie mi s-a furat telefonul, am fost la politie... si trebuie sa va zic ca este o pierdere de vreme. Politia poate doar sa te puna sa vezi un catalog cu infractori, in cazul in care recunosti hotul, atunci e posibil sa-l ia la intrebari... sau in cazul in care va primi vreun telefon confiscat, ei te pot suna sa verifici daca e telefonul tau. Pentru a-ti depista telefonul, e novoie de acordul unui judecator, iar pt a ajunge in instanta, e nevoie de un vinovat... sunt lucrui care se bat cap in cap... Cel mai bine e sa va cautati telefoanele pe publi24, tocmai, etc. sau prin piata, de vanzare la shmecherasi... Eu l-am gasit pe al meu de vanzare pe Publi24, insa "proprietarul" l-a vandut deja altcuiva...

    RăspundețiȘtergere
  13. Am descoperit printr-o minune ca am ramas fara tel un samsung s4,am sesizat politia printr-o declaratie scrisa dar nu am primit nici un raspuns,desi au trecut mai bine de 20 de zile calendaristice!! Am sesizat si firma de unde am achizitionat telefonul,dar fara raspuns.Si uite asa ,incurajam pe zii ce trece hotii,ciorditorii si toate panaramele,si politia nu face nimic din ce ar trebui sa-si ajute cetateanul,care plateste sute de euro pe un telefon,impozite si tva-uri,bani care se duc la institutiile dumnealor,pentru ai putea sustine locul de munca in care nu fac mare lucru! Politia demareaza foarte greu o ancheta,mai ales colaborarea cu alte unitati pt a solutiona cat mai repede problemele cetateanului.Asi fii foarte curios cat de repede s-ar solutiona o ancheta in cazul pierderii sau furtul telefonului unui agent de politie,politician sau a unui operator de telefonie?! Am o dezamagire maxima din partea politiei cat si a celor escroci cu companiile lor de telefonie!! RUSINE MAXIMA!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. un telefon mobil cu cartele rcs a fost pierdut si declarat la politie cu imei si la-au gasit in localitate prin gps el fiind folosit in continuare pe o alta cartela toata operatiunea depinde de gps!

      Ștergere
    2. te rog spune cum a reusit politia sa iti localizeze tel. pentru ca eu am fost pe 21 iulie si am depus sesizarea ca mi s-a furat tel . si au spus ca nu mai pot localiza tel. pentru ca nu au suport legal , legea nu este constitutionala de la 1 iulie

      Ștergere

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.