Latest News

Cele mai Folosite Parole

Parola de pe Facebook , a casutei e-mail , a blogului  si toate acelea cu care accesam diverse site-uri unde suntem inregistrati , sunt password de acces , cuvantul magic pentru a deschide toate usile.

password

Cand avem de-a face cu zeci de password , incercam sa utilizam aproape intotdeauna aceeasi , in modul de a o imprima bine in minte. Deja , asta este o greseala , pentru ca odata descoperit acel cuvant , orice raufacator ar putea intra cu usurinta in celelalte conturi raspandite pe retea. Imaginati-va ce s-ar intampla daca cineva va descopera parola contului curent bancar online ? Mai bine sa nu ne gandim….

Cea mai mare greseala , insa , este sa alegem solutii banale. Recent , un grup de hakeri au alcatuit un clasament cu cele mai folosite parole :

  1. 123456
  2. 12345
  3. 123456789
  4. password
  5. iloveyou
  6. princess
  7. rockyou
  8. 1234567
  9. 12345678
  10. abc123

Dupa cum puteti observa, acest studiu a fost realizat pe useri de limba engleza , dar si in Romania parolele alcatuite din cifre au o felie consistenta ; iata si cele mai folosite password in Romania :

  1. 123456
  2. parola
  3. cristina
  4. andrei
  5. andreea
  6. alexandru
  7. alexandra
  8. mihaela
  9. bogdan
  10. steaua

Pentru siguranta voastra , o parola dificila de intuit ar trebui sa aiba nu mai putin de 7 caractere care sa contina atat caractere numerice cat si alfanumerice si alternarea literelor mici cu majuscule. De exemplu : 5%Pa@miK”Y” . Credeti ca cineva va reusi sa descopere aceasta parola? Am dubii. E parola folosita de mine …nu cred.

 

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.