Latest News

Romania , Vizitatorii si Televiziunea

A fi roman adevarat e lucru mare , se stie , noi nu uitam niciodata cine suntem.Romania este tara naturii umane. Daca este adevarat – si are toate motivele  sa fie  adevarat – explorarea devine o aventura , pentru voi strainii  vizitatori.Trebuie sa va faceti rost de o harta.
Ce poti vizita in Romania ? Locuri clasice , acelea despre care lumea vorbeste putin , poate ca stiu prea multe ; de la Gradina Zoologica a Televiziunii pana in Carpati si …Litoralul.
Zoo tv                    Sursa  Foto
Inainte de toate trebuie sa intelegi un singur lucru vizitatorule : Romanian a voastra nu este Romania noastra. Romanian este un drog lejer , distribuit in forme usor de intuit. Romania , in schimb , este un labirint . Captivant , dar complicat.Risti sa intri si sa te rotesti in gol ani de zile.Distrandu-te , sa fie clar.
Romania este un laborator unic in lume , in stare sa produca Eminescu si Grigorescu , dar nu avem o banca fondata in 1472 , asa cum au Italienii.
Romania este un loc din care spunem ca vrem sa fugim , daca traim ; dar unde toti  vrem sa ne intoarcem , cand am fugit.
O tara asa , cum poti intelege vizitatorule , nu este usor de explicat mai ales daca sosesti cu un extra – bagaj de fantezie , si la granita te lasa sa treci.
Tu , vizitatorule , de unde esti ? Din Napoli ? Am auzit si am vazut multe chestii frumoase despre Napoli . Unde ? La TV. Stiu multe despre Pompei , despre minunatele plaje ( ce noroc pe capul lor), despre Capri si Vezuviu. Mai stiu si ca trotuarul  napoletan  e ca si cum ai incaleca haosul.O forma de rodeo mintal.Pietonul evita trotuarul , prefera sa mearga pe strada. Pe trotuar ploua artificial : o batrana uda plantele si nu vrea sa auda de nimic. Sunt mucuri de tigari ale fumatorilor aruncate la intamplare . Sunt urme de cauciuc si gauri ce arheologii viitorului le vor studia imediat ce termina cu Pompei.
In fine … E dificil sa descrii un turist.Cuvintele , in anumite cazuri , nu sunt suficiente . Avem nevoie de Duane Hanson , sculptorul. O opera de-a sa , celebra , reproduce doi turisti mai robusti – sot si sotie – ce privesc CEVA inaintea lor . Nu se stie unde sunt , nici ce privesc.
duane_hanson_touristi                                            Foto
Cine stie , poate erau in Romania.

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Un comentariu:

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.