Latest News

Finala Campionatului Mondial de Fotbal Africa de Sud 2010 : Olanda - Spania

Prima Cupa Mondiala  africana din istoria fotbalului ne daruieste o finala inedita.Duminica la Johannesburg , vom avea o noua Campioana Mondiala , pentru ca nici Olanda si nici Spania nu au mai castigat acest titlu  prestigios.
Olanda – Spania nu era finala la care ma asteptam, poate ca nimeni nu se astepta chiar daca pentru Spanioli se prevedea un splendid Campionat Mondial. Portocala mecanica , intotdeauna  autsider pentru ca nu reuseste sa creeze un cor de valoare cu talentul excelentilor solisti , si mai mult , fara un portar de clasa mondiala si fara un atacant de greutate  substantiala , dupa bookmakers nu ar fi putut trece mai departe de Optimi.
finala
Pentru Olanda va fi a treia finala ( Germania – Olanda  ‘74 – vezi video  si  Argentina  -  Olanda  '78 –vezi video ) , pentru Spania , in schimb, va fi prima finala .  Olanda se prezinta in fata adversarilor cu un mic avantaj moral : nu a pierdut nici un meci la acest turneu .
Cine va marca golul pentru titlu de Golgheter ?
wesley villa_thumb[2]
          Sneijder                      vs                Villa  
In duelul Olanda – Spania pot sa spun doar : sa castige cei mai buni , pentru ca  ambele echipe au demonstrat si au reprezentat cu demnitate fotbalul dorit de noi . Un fotbal al tinerilor , al ideilor , un fotbal ofensiv  , posesia mingii , al modestiei ( nu am auzit Spanioli sau Olandezi sa ridice vocea in conferinte de presa sau la suporteri ) al disponibilitatii.

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.