Latest News

Campionatul Mondial Sudafrica 2010 :Grupa A

GRUPA  A
Echipa   J   V   E   I Gm-Gp   P
rsa  AFRICA DE SUD   0   0   0   0    0 : 0   0
mex   MEXIC   0   0   0   0    0 : 0   0
uru   URUGUAY   0   0   0   0    0 : 0   0
fra   FRANTA   0   0   0   0    0 : 0   0

AFRICA DE SUD  


sudafrica
RSA




Africa de Sud este nationala ce gazduieste editia anului 2010 a C.M de fotbal si este prima echipa calificata din oficiu ca fiind tara gazda.
Printre altele nu trebuie sa uitam ca nationala Sudafricii a fost exclusa de la toate competitiile sportive din 1950 pana in 1992 din cauza Apartheidului
Cea mai mare performanta a echipei este castigarea Cupei Africii in anul 1996 , intr-o editie desfasurata “acasa”.Este dificil sa credem ca acest miracol se va repeta si la nivel mondial.
Africa de Sud participa pentru a treia oara la un Campionat Mondial de fotbal , dupa experientele din Franta ‘98 si Coreea-Japonia 2002
Parreira
Carlos Alberto Parreira , brazilianul din Rio de Janeiro , este selectionerul Africii de Sud la aceasta editie a CM 2010  si va incerca impreuna cu echipa sa “treaca” de Grupe.





FRANTA


 franta
FRA
Pentru vicecampionii mondiali se prospecta un Campionat Mondial destul de dificil ,atat pentru jocul de fotbal demonstrat in calificari si amicaluri mai recente , cat si pentru grupa eliminatorie din care face parte , ce nu pare a fi prea simpla pentru “cocosi”.
Nu suntem cu siguranta in fata unei echipe Franceze ,  de acum 10-12 ani ,cand la conducerea tehnica s-au aflat Jacquet , apoi Lemerre , apoi  nationala a fost capabila sa castige in numai doi ani  Mondialele si Europenele (1998 si 2000)
Oricum nationala Frantei ramane una dintre echipele Europene de temut , chiar daca nu este destinata sa ajunga sa joace finala ca acum patru ani.De fapt , la cel mai mic pas fals , poate intalni in optimi Argentina , ajungand in sferturi poate intalni Anglia sau Germania.
Domenech
Raymond Domenech ,este selectionerul Frantei din anul 2004.








MEXIC


mx-mexico
MEX
Nationala de fotbal a Mexicului  participa pentru a 5-a oara la un campionat mondial.Cea mai buna performanta a echipei  a fost sferturi de finala in 1970 si in 1986 .La celelalte editii , Mexicanii nu au reusit sa treaca mai departe de optimi de finala si cred ca si in aceasta ocazie va fi foarte dificil sa  treaca de faza grupelor.
javier-aguirre_vtop
Javier Aquirre – selectionerul Mexicului
O asteptata reintoarcere dupa experienta Japonia-Coreea din 2002.







URUGUAY


Uruguay
URU
In primul rand nu trebuie sa uitam ca  echipa Uruguayului a castigat doua editii ale CM ( 1930 si 1950) , deci avem de-a face cu una dintre campioanele mondiale . Uruguay are un palmares de invidiat , chiar daca apartine unui trecut glorios indepartat.
Dupa  intunecatii ani ‘90 si dupa absenta din Germania 2006 ,Uruguayeni  sunt gata sa-si vanda scump pielea la aceasta editie de campionat mondial.

oscar_tabarez   Oscar Tabarez :Selectioner.A fost rechemat de Federatia Uruguay la conducerea nationalei  in 2006 , dupa ce la CM Italia ‘90 cu aceeasi nationala a Uruguayului  a fost eliminat in optimi de finala.      





Meciurile din grupa A

Africa de Sud  -  Mexic
Uruguay         -  Franta
Africa de Sud  -  Uruguay
Franta            -  Mexic
Mexic            -   Uruguay
Franta         -   Africa de Sud

Daca ţi-a placut acest articol dă un LIKE , SHARE , TWEET sau  PLUS . Te aşteptăm pe Facebook !

Google+

2 comentarii:

  1. N-am să-l urmăresc decât sporadic, ca joc al rezultatelor. Sunt prea dezamăgit de fotbalul românesc în care predomiă doar scandalurile şi vina insucceselor este doar a arbitrilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. @abbilbal
    De acord cu tine in ceea ce priveste fotbalul romanesc.Sunt cativa ani de cand nu am mai vazut un meci din liga romana cu exceptia nationalei.Nu vreau sa pierd 90 de min. pe de-aiurea.In schimb CM este cu totul si cu totul altceva...abia astept.
    Salutare !

    RăspundețiȘtergere

Inedit Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Imagini pentru teme create de Bim. Un produs Blogger.